Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Mindfulness Retreat i Italiens grønne hjerte 24. – 30. maj. 2024

maj 24 maj 30

Detaljer

Start:
maj 24
Slut:
maj 30
Pris:
8.500Kr
Hjemmeside:
https://www.mindfulpeople.dk/?page_id=498

OM UNDERVISNINGEN


“Stopping is the basicBuddhist practice of meditation. You stop running. You stop struggling. You allow yourself to rest, to heal, to calm.” -​Thich That Hanh

​Vi vil arbejde med kropsforankrende mindfulness i form af guidet meditation, mindful yoga, afspænding, kropsøvelser og bevægelse samt gående meditation og kropsscanning.
 
Der vil dagligt være guidede meditationer og kropslige øvelser til at forankre opmærksomheden, fordybe nærværet og gå på opdagelse i de processer, der naturligt udfolder sig, når vi lytter ind i stilheden. Der inviteres til at få øje på de måder, vi forlader os selv på i hverdagen, med fravær og distraktion og opdage hvordan vi kan nære vores liv med øget nærvær og selvomsorg og hvordan det ser ud for hver især. Vi udforsker åndedrættet og laver åndedrætsøvelser, som kan hjælpe os til et mere velreguleret nervesystem og bistå os, når bølgerne går højt i vores liv.
 
Der vil løbende være fokus på hjertet. Kontakt med hjertets iboende ressourcer af empati og kærlighed, for at vække hjertets intelligens, er forudsætningen for at leve fuldt, nærværende og bæredygtigt. Vi vil også kigge på hvordan videnskaben understøtter disse ældgamle østerlandske praksis metoder, der bygger på sammenhængen mellem hjertet og åndedrættet, som tidligere kun var forbeholdt munke og indviede.
 
Vi vil forstå os selv gennem både videnskabens og poesiens briller, men først og fremmest vores egne.
 
Et retreat er en særlig mulighed for at stoppe op. Her er der skabt de bedste rammer for en fordybelsesproces til at skabe transformativ læring, der kan gøre en forskel for hvordan du lever dit liv.  For at ændre noget i vores liv, er vi nødt til at se det dybt nok, forstå det dybt nok og udvikle selvaccept - så sker forandringen af sig selv.
 
Inden vi rejser, tilbyder jeg en samtale med hver enkelt deltager over tlf eller zoom, for at forstå dine forudsætninger og for at kunne understøtte din proces bedst muligt.
 
Jeg er til rådighed under hele turen for sparring og afklarende spørgsmål.
 
Det er min erfaring, at der under mindfulness forløb og retreats, naturligt opstår et omsorgsfuldt fællesskab uden alle de anstrengelser vi normalt gør os med andre mennesker. Det er så dejligt befriende at mødes som mennesker og de mange almenmenneskelige udfordringer, vi alle får stillet på hver vores måde, men som alligevel er så genkendelige, at alle kan spejle sig i dem. Når vi fordyber os i mindfulness i en gruppe, opstår nogle særlige muligheder for at vågne til dybere aspekter af os selv og vores væren. En gruppe er en støtte til en fordybelse, som vi ikke kan skabe alene. 

Yogaundervisningen:
Mindful yoga, inspireret af Hatha og Yin yoga. Yogaen er en del af mindfulness træningen og der veksles mellem meditation og yoga. Der undervises både indenfor og udenfor. Alle kan være med. De fleste øvelser er fra det evidensbaserede MBSR program, som er inspireret af Hatha yoga
 
Din underviser:
Underviser er Bettina Vilmun, MBSR-lærer fra Århus Universitet, Psykoterapeut, har mange års erfaring med undervisning af grupper i Mindfulness Baseret Stress Reduktion, herunder sygemeldte med stress, depression og angst, pårørende til demente samt ledere og medarbejdere i organisationer. Bettina har selv hus i bjergene i den gamle middelalder landsby Pietralunga og kender derfor området godt.
 
Mindfulness, næring af krop og sind, smuk natur, god mad, dejlige omgivelser, ingen forpligtelser, selvomsorg, selvopdagelse, dyb afspænding og hvile. Mindfulness retreat i Italiens grønne hjerte: Umbrien.