Profil

Mindfulness er at lære at leve på indersiden af livet igen

Mindful People tilbyder evidensbaseret mindfulness træning af krop og sind som en vej til mere nærvær, livskvalitet og fysisk og psykisk sundhed i dit liv.

Videnskaben er ikke i tvivl. Den fortæller os med hårde data at et vandrende sind, der ikke er til stede i nuet, er et ulykkeligt sind. Det har negativ effekt på både vores fysiske og psykiske sundhed, mens et nærværende sind byder på sundere krop og sind, mere glæde og livskvalitet i vores liv.

Har vi levet længe nok, ved vi godt at det er i nærværet alle de fine kvaliteter, vi mennesker har udviklet gennem evolutionen, blomstrer og bærer frugt. Alligevel er det så svært det der nærvær. Det forsvinder så nemt mellem fingrene, mens tiden haler ind på os.

Vi er så optagede af at imødekomme tilværelsens mange krav, at vi meget nemt mister den dybere kontakt med os selv. Derved får vi svært ved at navigere, ikke bare i vores liv, men også vi vores relationer, og ikke mindst i os selv.

På den lange bane går det ud over vores helbred. Det sætter sig som stress, depression, udbrændthed og/eller diverse følgesygdomme. Eller vi føler måske, at livet glider os af hænde uden at vi rigtig når at være til stede i det, mens evnen til at glædes og undres skrumper.

Mindfulness er at lære at leve på indersiden af livet igen. Mindfulness er en livsform, en metode, en måde at leve på, hvor vi træner at leve livet i nærværende øjeblikke, uanset hvad det byder på.

Vi lærer at blive fortrolige med svære følelser, lærer at berolige et uroligt sind overvældet af tankemylder, lærer at berolige en stresset eller ængstelig krop. Lærer at regulere et overbelastet nervesystem. Vi er vågne uanset hvad livet serverer på vores tallerken og villige til at møde øjeblikke med både sorg og lykke med vågenhed. For det er i den vågenhed livet mærkes og giver mening.

Mindfulness er noget, du kan lære. Det er en træning af krop og sind, der kræver intentionalitet og vedholdenhed og skal holdes ved lige ved hjælp af regelmæssig mindfulness praksis. Det er noget vi skal gøre alene, men ikke kan lære alene og oftest oplever vi også at, vi har brug for at blive inspireret og på vores vej, så vores mindfulness praksis er levende og frugtbar.

Mindful People tilbyder kurser og retreats med mindfulness, meditation og yoga som en form for livskunst, en vej til mere nærvær, livskvalitet og fysisk og psykisk sundhed i dit liv. En saltvandsindsprøjtning til dit nervesystem og til din mindfulnesspraksis.

Uanset hvor vi er på vores indre rejse, har vi alle brug for i perioder at fordybe vores praksis, falde helt ind i os selv og opdage den dybere visdom, der kalder os til at leve mens vi er her. Det er det kurser og retreats kan.

Når vi er på plads i os selv. Hviler vi i god kontakt med os selv, vores følelsesliv og vores sjæl eller indre essens, så har den ydre verden en tendens til at falde på plads.

Mennesket bag Mindful People

Er Bettina Vilmun. Uddannet Psykoterapeut, MBSR-mindfulness lærer og Procesfacilitator. Hun har også en baggrund som skrivende journalist og forfatter og har skrevet bogen ”Mærk Livet – elsk med nuet og bliv mere nærværende i dit liv”.

Bettina har specialiseret sig i personlige udviklingsprocesser med udgangspunkt i mindfulness. Hun har arbejdet med mennesker igennem 20 år og har personligt været opdagelsesrejsende i nærværets kunst i mere end 30 år. En rejse, hvor hun har udforsket østens traditioner for bevidsthedspraksis og søgt forklaringer og videnskabelig forståelse gennem vestens videnskab. Det afspejler sig i hendes undervisning, hvor videnskab, poesi og en forståelse for den menneskelige sjæls længsel efter at forbinde sig med noget større, mødes med østens ældgamle traditioner for spirituelle praksisser

Bettina har arbejdet med mindfulness baseret Lederskab for ledere, trivsels-og udviklingsprocesser for medarbejdere, klienter i psykoterapi og supervision og de senere år har hun arbejdet med sygemeldte borgere med stress, angst, depression, kroniske smerter og lidelser, hvor hun underviser i det evidensbaserede Mindfulness Baseret Stress Reduktion.

Bettina er MBSR-lærer fra Dansk Center for Mindfulness, Århus Universitet og Browns University, USA og certificeret psykoterapeut fra ID-Academy (statsgodkendt 4-årig terapeut uddannelse) Derudover er hun uddannet coach og procesfacilitator ( Diplomuddannelse i ledelse)  fra Metropol og Villa Venire.

For at gøre en meget lang indre rejse, meget kort, så nævnes her i vilkårlig rækkefølge nogle af de lærere, som Bettina har været undervist af gennem årene på kurser og retreats. De har skabt dybe imprint i hendes egen personlige udvikling og præger derfor hendes formidling af bevidsthedstræning.

Margit Madhurima Rigtrup ( Conscious heart), Dr. Saki Santorelli, Psykolog Ph.d Jacob Piet, Jes Bertelsen, Psykolog John Welwood, Echardt Tolle, Michael Stubberup og Professor Steen Hildebrandt (bæredygtig ledelse)

Bettina deltager løbende i retreats og kurser og modtager supervision af psykolog Ph.d Jacob Piet.

Bettina har hus og bor i perioder i Umbrien i Italien i det område, hvor hun også arrangerer rejser og retreats. Hun tilbyder nogle helt unikke oplevelser i de fantastisk smukke bjerge i området omkring Pietralunga, Gubbio og Assisi.

 

”Vi er måske ikke ansvarlige for den verden, der skabte vores sind, men vi kan tage ansvaret for det sind, som vi skaber vores verden med”

- Gabor Maté

Referencer

"Tak for et fantastisk MBSR-forløb. Det er guld værd. Det er blevet en u-vending i mit liv. En måde at komme ud af hamsterhjulet på. Jeg har fået en værktøjskasse til alle livets situationer - den er stor og der er mange redskaber i. Bettina er en hjertevarm, kompetent og meget nærværende underviser og inspirator, som en er en god rollemodel at spejle sig i."

Line Næstrup Madsen

sygeplejerske og afdelingsleder

"Bettina har en fantastisk evne og indlevelse, som er smittende og livsbekræftende. Hendes væsen, nærvær og meditative viden er en gave for alle, som har lyst på livet og forandringer af sindet. Det har været en kæmpe stor oplevelse og en fantastisk rejse, som jeg ikke ville have været foruden."

Thomas Kyed

selvstændig grafisk designer

"Tusinde tak for et meget lærerigt og givende forløb. Der er gået et lys op for mig med mange ting. Stilhedsdagen var fantastisk. Bettina er en super dygtig og kompetent underviser"

Linda Højgaard Christiansen

kommunikationsmedarbejder

"Bettina har en god energi, super kommentarer undervejs. Fantastisk indfølingsevne. God stemme til meditationen. Jeg kan virkelig mærke at Bettina brænder for det og hun er god til at sige det vi hver især har brug for."

Hanne Wiese Loresen

yogalærer

"Jeg havde ingen forventninger, da jeg mødte op. Jeg troede, at jeg vidste en del om mindfulness, men blev ”blown away” over Bettina og kvaliteten af kurset - hun er super dygtig og kompetent."

Lars Pedersen

salgschef

"Det er en lifesaver…jeg har fået ro på krop og sind. Jeg opdagede, at jeg ved at slippe kontrollen, faktisk fik mere kontrol over mit liv, men på en langt mere sund og hensigtsmæssig måde. Og jeg ved nu, at roen kun er to åndedrag væk."

Helle Knudsen

lærer

"1000 tak for et meget givende forløb, jeg er sikker på, at det vil bringe mig videre i den rigtige retning. . MBSR forløbet har givet mig mange gode værktøjer og anledning til mange refleksioner og derved et ændringsskift af hvordan jeg ser og opfatter livet generelt. Jeg har fået en større selvindsigt i denne proces. Jeg er blevet bedre til at mærke efter min krops signaler og agere ud fra det. Jeg er blevet meget mere bevidst om, at sige til og fra ud fra egne behov, ikke ud fra andres behov. Ikke lade mig styre, men lytte efter mig selv. Det vigtigste for mig i dette forløb har været: En forbedring af mit søvnmønster Mindre tankemylder Mere ro og selvindsigt At være bedre til at håndtere pressede situationer Forløbet giver utroligt meget selvindsigt og en vigtig læring i, hvordan krop og sind hører sammen. Og du lærer vigtigheden i, at mærke efter i dig selv og møde det der kommer på din vej med iagttagelse, i stedet for at fortrænge og skubbe væk. Bettina, du har været en super mild, rolig, ligetil, åben og ærlig person. Du har en fantastisk tilgang til livet og dygtig til at lære fra dig. Alle kan følge med på et basalt, men meget lærerigt plan uden nogen form for pres, hvor man kan være 100% sig selv. Tak for dig Bettina, du har været mig en god læremester i min proces🙏🌼"

Charlotte

"Dit kursus har ændret min indstilling til "skal og bør" og guidet mit focus tilbage til mit centrum, hvorfra jeg træffer meget sundere beslutninger for mig selv. TAK du har været en velsignelse, og det har været livs forvandlende at møde dig."

Helle

ledende afdelingssygeplejerske

”Kursus har på alle måder været en rejse, vel at mærke en rejse i mit eget univers. Jeg har bl.a. lært at sætte mere pris på nuet, at være mere nærværende og bedre til at fokusere på det positive der er, selv i den værste krise.

Indrømmet det er grænseoverskridende og mine fordomme var udfordret, så jeg stod flere gange i dilemmaet mellem fascination og lysten til at løbe skrigende bort. Men når man under forløbet mærker hvad kursus gør ved en, fysisk og mentalt, så må selv en gammel soldat overgive sig og erkende, at det Mindfulness det kan altså noget.

Det hjælper naturligvis meget, at Bettina er autentisk og udstråler en oprigtig ærlighed i sin undervisning, hvilket gør at den naturlige skepsis må vige for accept.

Så stor anbefaling og et ”prøv det selv” her fra.”


Hans Christian Enevold

pensioneret Brigadegeneral

"Undervejs i MBSR-forløbet er jeg begyndt at forstå mig selv på en anden måde og har fået indsigt i hvordan jeg ubevidst gør mange ting som egentlig ikke gør noget godt for mig. Det er måder at tænke og handle på som egentlig belaster hele mit system. I dette MBSR forløb har jeg erfaret at jeg faktisk selv er i stand til at ændre på den måde jeg tænker og handler på. Mine tanker er nu mere positive. Mit stress-niveau er faldet. Helt konkret er min søvn blevet bedre, hvilket har en stor indflydelse på hvordan jeg fungerer om dagen. Jeg har også lært at trække vejret helt ned i maven, selvom det måske lyder en smule banalt. Vejrtrækningen giver ro både psykisk og fysisk. I forhold til min selvindsigt og selvomsorg har MBSR-forløbet været lidt af en øjenåbner. At forstå sig selv, mærke sig selv og være god ved sig selv er ikke noget der sker fra den ene dag til den anden. Det sker over tid og for mig har det været helt essentielt, at jeg har haft Bettina til at vise mig vejen og guide mig igennem. Bettina er først og fremmest sød, sympatisk, og meget forstående. Det giver tillid og tryghed til mig som deltager. Derudover har hun totalt styr på MBSR og mere til. Hun formidler indholdet på mange niveauer. Bettina har en indsigt og viden som rækker udover MBSR. Hun er så troværdig i det hun gør. Det er summen af det hele, der har gjort MBSR-forløbet til noget helt unikt."

Ann Christina Strandby

pædagog

"….hvis du er klar til en indre rejse, klar til at gøre noget godt for dig selv og se på nogle af dine ubevidste mønstre og reaktioner, er dette forløb meget givende. Du finder ro inde i dig selv og omkring dig."

Hanne

"Jeg har været totalt intellektstyret og det er aftaget, så jeg nu lever mere i harmoni med kroppen og følelserne."

Helle

"….du vil møde en hjertevarm kvinde, som for mig har gjort, at jeg kunne finde hvile og har gjort mig nysgerrig på at være i livet på en ny og udforskende måde. Tak!"

Tina

Jeg har generelt fået mere ro i kroppen. Mit tankemylder får ikke lov at accelerere, som det gjorde tidligere. Jeg er blevet i stand til at håndtere det og ved nu hvordan jeg kan hjælpe mig selv i de situationer.   Vigtigst af alt er, at jeg har lært at acceptere at jeg er mig. Det er rart. Jeg har været hård ved mig selv. Nu er jeg ikke så dømmende mere, hverken overfor mig selv eller andre. Jeg er opvokset med: Hvad tror du andre mennesker siger? Det har jeg endelig gjort op med.   Stilhedsdagen var fantastisk. Der skete et eller andet med mig. Et slip, som ikke kan forklares. Jeg mærkede en ligesom en stille eksplosion indeni. Der kom en masse tårer, som jeg ikke kan forklare. Men det lettede og jeg havde dejligt bagefter.   Jeg har kun roser til overs for forløbet og Bettina. Bettina er en meget kompetent og autentisk underviser. Hun lirer ikke bare noget af. Man kan mærke at hun ved hvad hun taler om. Hun er nærværende og reflekterer meget over hvad vi siger og giver den feedback, som vi har brug for at høre.   Jeg vil varmt anbefale forløbet. Prøv det, uanset hvor skeptisk du er. Det kan kun give dig noget

Lene Schrøder

Pensioneret bogholder (pårørende til dement ægtefælle)

Praktisk

Mindful People
Bettina Vilmun


Helmsvej 6a
2880 Bagsværd


CVR. 25 52 65 70
Danske Bank Reg nr 3409 12786891


Tlf. 24 25 48 06
Info@mindfulpeople.dk