Mindfulness Retreat i Italiens grønne hjerte:
Umbrien | 24. - 30. maj eller 27. sep. - 3. okt. 2024

- Giv sjælen plads og find ro i krop og sind
 • Line Næstrup Madsen
  "Tak for et fantastisk MBSR-forløb. Det er guld værd. Det er blevet en u-vending i mit liv. En måde at komme ud af hamsterhjulet på. Jeg har fået en værktøjskasse til alle livets situationer - den er stor og der er mange redskaber i. Bettina er en hjertevarm, kompetent og meget nærværende underviser og inspirator, som en er en god rollemodel at spejle sig i."
  Line Næstrup Madsen
  sygeplejerske og afdelingsleder
 • Thomas Kyed
  "Bettina har en fantastisk evne og indlevelse, som er smittende og livsbekræftende. Hendes væsen, nærvær og meditative viden er en gave for alle, som har lyst på livet og forandringer af sindet. Det har været en kæmpe stor oplevelse og en fantastisk rejse, som jeg ikke ville have været foruden."
  Thomas Kyed
  selvstændig grafisk designer
 • Linda Højgaard Christiansen
  "Tusinde tak for et meget lærerigt og givende forløb. Der er gået et lys op for mig med mange ting. Stilhedsdagen var fantastisk. Bettina er en super dygtig og kompetent underviser"
  Linda Højgaard Christiansen
  kommunikationsmedarbejder
 • Hanne Wiese Loresen
  "Bettina har en god energi, super kommentarer undervejs. Fantastisk indfølingsevne. God stemme til meditationen. Jeg kan virkelig mærke at Bettina brænder for det og hun er god til at sige det vi hver især har brug for."
  Hanne Wiese Loresen
  yogalærer
 • Lars Pedersen
  "Jeg havde ingen forventninger, da jeg mødte op. Jeg troede, at jeg vidste en del om mindfulness, men blev ”blown away” over Bettina og kvaliteten af kurset - hun er super dygtig og kompetent."
  Lars Pedersen
  salgschef
 • Helle Knudsen
  "Det er en lifesaver…jeg har fået ro på krop og sind. Jeg opdagede, at jeg ved at slippe kontrollen, faktisk fik mere kontrol over mit liv, men på en langt mere sund og hensigtsmæssig måde. Og jeg ved nu, at roen kun er to åndedrag væk."
  Helle Knudsen
  lærer
 • Charlotte
  "1000 tak for et meget givende forløb, jeg er sikker på, at det vil bringe mig videre i den rigtige retning. . MBSR forløbet har givet mig mange gode værktøjer og anledning til mange refleksioner og derved et ændringsskift af hvordan jeg ser og opfatter livet generelt. Jeg har fået en større selvindsigt i denne proces. Jeg er blevet bedre til at mærke efter min krops signaler og agere ud fra det. Jeg er blevet meget mere bevidst om, at sige til og fra ud fra egne behov, ikke ud fra andres behov. Ikke lade mig styre, men lytte efter mig selv. Det vigtigste for mig i dette forløb har været: En forbedring af mit søvnmønster Mindre tankemylder Mere ro og selvindsigt At være bedre til at håndtere pressede situationer Forløbet giver utroligt meget selvindsigt og en vigtig læring i, hvordan krop og sind hører sammen. Og du lærer vigtigheden i, at mærke efter i dig selv og møde det der kommer på din vej med iagttagelse, i stedet for at fortrænge og skubbe væk. Bettina, du har været en super mild, rolig, ligetil, åben og ærlig person. Du har en fantastisk tilgang til livet og dygtig til at lære fra dig. Alle kan følge med på et basalt, men meget lærerigt plan uden nogen form for pres, hvor man kan være 100% sig selv. Tak for dig Bettina, du har været mig en god læremester i min proces🙏🌼"
  Charlotte
 • Helle
  "Dit kursus har ændret min indstilling til "skal og bør" og guidet mit focus tilbage til mit centrum, hvorfra jeg træffer meget sundere beslutninger for mig selv. TAK du har været en velsignelse, og det har været livs forvandlende at møde dig."
  Helle
  ledende afdelingssygeplejerske
 • Hans Christian Enevold

  ”Kursus har på alle måder været en rejse, vel at mærke en rejse i mit eget univers. Jeg har bl.a. lært at sætte mere pris på nuet, at være mere nærværende og bedre til at fokusere på det positive der er, selv i den værste krise.

  Indrømmet det er grænseoverskridende og mine fordomme var udfordret, så jeg stod flere gange i dilemmaet mellem fascination og lysten til at løbe skrigende bort. Men når man under forløbet mærker hvad kursus gør ved en, fysisk og mentalt, så må selv en gammel soldat overgive sig og erkende, at det Mindfulness det kan altså noget.

  Det hjælper naturligvis meget, at Bettina er autentisk og udstråler en oprigtig ærlighed i sin undervisning, hvilket gør at den naturlige skepsis må vige for accept.

  Så stor anbefaling og et ”prøv det selv” her fra.”

  Hans Christian Enevold
  pensioneret Brigadegeneral
 • Ann Christina Strandby
  "Undervejs i MBSR-forløbet er jeg begyndt at forstå mig selv på en anden måde og har fået indsigt i hvordan jeg ubevidst gør mange ting som egentlig ikke gør noget godt for mig. Det er måder at tænke og handle på som egentlig belaster hele mit system. I dette MBSR forløb har jeg erfaret at jeg faktisk selv er i stand til at ændre på den måde jeg tænker og handler på. Mine tanker er nu mere positive. Mit stress-niveau er faldet. Helt konkret er min søvn blevet bedre, hvilket har en stor indflydelse på hvordan jeg fungerer om dagen. Jeg har også lært at trække vejret helt ned i maven, selvom det måske lyder en smule banalt. Vejrtrækningen giver ro både psykisk og fysisk. I forhold til min selvindsigt og selvomsorg har MBSR-forløbet været lidt af en øjenåbner. At forstå sig selv, mærke sig selv og være god ved sig selv er ikke noget der sker fra den ene dag til den anden. Det sker over tid og for mig har det været helt essentielt, at jeg har haft Bettina til at vise mig vejen og guide mig igennem. Bettina er først og fremmest sød, sympatisk, og meget forstående. Det giver tillid og tryghed til mig som deltager. Derudover har hun totalt styr på MBSR og mere til. Hun formidler indholdet på mange niveauer. Bettina har en indsigt og viden som rækker udover MBSR. Hun er så troværdig i det hun gør. Det er summen af det hele, der har gjort MBSR-forløbet til noget helt unikt."
  Ann Christina Strandby
  pædagog
 • Hanne
  "….hvis du er klar til en indre rejse, klar til at gøre noget godt for dig selv og se på nogle af dine ubevidste mønstre og reaktioner, er dette forløb meget givende. Du finder ro inde i dig selv og omkring dig."
 • Helle
  "Jeg har været totalt intellektstyret og det er aftaget, så jeg nu lever mere i harmoni med kroppen og følelserne."
  Helle
 • Tina
  "….du vil møde en hjertevarm kvinde, som for mig har gjort, at jeg kunne finde hvile og har gjort mig nysgerrig på at være i livet på en ny og udforskende måde. Tak!"
  Tina
 • Lene Schrøder
  Jeg har generelt fået mere ro i kroppen. Mit tankemylder får ikke lov at accelerere, som det gjorde tidligere. Jeg er blevet i stand til at håndtere det og ved nu hvordan jeg kan hjælpe mig selv i de situationer.   Vigtigst af alt er, at jeg har lært at acceptere at jeg er mig. Det er rart. Jeg har været hård ved mig selv. Nu er jeg ikke så dømmende mere, hverken overfor mig selv eller andre. Jeg er opvokset med: Hvad tror du andre mennesker siger? Det har jeg endelig gjort op med.   Stilhedsdagen var fantastisk. Der skete et eller andet med mig. Et slip, som ikke kan forklares. Jeg mærkede en ligesom en stille eksplosion indeni. Der kom en masse tårer, som jeg ikke kan forklare. Men det lettede og jeg havde dejligt bagefter.   Jeg har kun roser til overs for forløbet og Bettina. Bettina er en meget kompetent og autentisk underviser. Hun lirer ikke bare noget af. Man kan mærke at hun ved hvad hun taler om. Hun er nærværende og reflekterer meget over hvad vi siger og giver den feedback, som vi har brug for at høre.   Jeg vil varmt anbefale forløbet. Prøv det, uanset hvor skeptisk du er. Det kan kun give dig noget
  Lene Schrøder
  Pensioneret bogholder (pårørende til dement ægtefælle)

Destination: Pietralunga, Umbrien, Italien
Rejsedato: Vælg imellem:
24. - 30. maj 2024
 Åben for booking
27. sep. - 3. okt. 2024 Åben for booking
PrisNU fra 8.500,00 kr. ekskl. flybillet
Antal pladser: 10
Afrejse fra: Kastrup
Kost: Almindelig kost (inkl. kød) og Øko
Meditationsform: Kropsforankrende mindfulness meditation med fokus på åndedræt, hjerte og krop.
Yogaform: Mindful yoga (Hatha/Yin yoga)
Niveau: For alle                
Sprog: Dansk  

Tillades børn: Nej            
Er rejsen røgfri: Nej
Er rejsen alkoholfri: Nej

Rejsebeskrivelse:

“Why are you knocking at every other door? Go, knock at the door of your own heart.”
― Rumi

Dette er en kærlighedsinvitation til din sjæl. En invitation til at komme hjem i dig selv og opleve hvordan krop og sind kan restituere med mindfulness baseret selvomsorg. En særlig mulighed for at stoppe op, give plads til sjælen plads, kroppen og sindet ro. Opdage, hvor mirakuløst det er at have fået et liv som menneske på vores smukke, blå planet.

Her er der taget hånd om alt. Du skal bare lade dig guide og synke dybt ind i dig selv op opleve det nærvær, der er muligt, når vi bliver stille, slipper forventninger og krav fra omgivelserne og inviteres hjem i os selv, ind i væren.

Vi befinder os i det grønne hjerte af Italien, i de frodige bjerge i Umbrien, hvor pilgrimsrejsende har vandret i århundreder på caminoen Via Frencigena. Vi er i den middelalderlige bjerglandsby Pietraglunga.

Lad dig smitte af bjergenes ro og skønhed og lad hver en celle i kroppen blive tanket op af det intense nærvær, som bjergene så generøst øser af. Der er fokus på din indre proces, men vi får hjælp af omgivelserne.

På dette tidspunkt af året er naturen i området som en stor kærlighedsaffære; vilde blomster lokker insekter og sommerfugle med deres forførende dufte, træerne springer ud efter en lang vinter, og fuglene kvidrer livligt for at tiltrække en partner og vise deres overflod frem, mens floder og vandfald snor sig gennem det maleriske landskab. Vi befinder os midt i naturens ekstatiske hyldest til livet, bare fordi det er. Og det smitter.

Vi praktiserer mindfulness hver formiddag og eftermiddag/aften. Der vil være en hel dag i stilhed med guidede mindfulnessøvelser. Meditation, mindful yoga, kropsscanning, gående meditation, afspænding og mindful bevægelse, dialog og refleksion. Vi fokuserer på åndedrættet og kroppen som et centralt anker gennem vores oplevelser, så vi kan genetablere tilliden til kroppens intelligens, visdom og iboende ressourcer. 

Dagligt vil der være instruktioner og inspiration til at fordybe nærværet og stabilisere opmærksomheden, så vi lander mere og mere i nuet. Der undervises blandt andet ud fra klassiske, evidensbaserede mindfulnessprincipper fra MBSR (Mindfulness Baseret Stress Reduktion).

En eftermiddag vil vi vandre i de smukke bjergdale for at opleve vandfald, floder og fauna sammen med en guide, der har indgående kendskab til området. Der vil være mulighed for både korte og lange ture, afhængigt af din kondition.

En eftermiddag vil vi udforske området vi bor i og fordybe os i udsigterne. Vi vil gå på oplevelse i den gamle, smukke middelalderlandsby Pietralunga, hvor vi bor i nærheden af med en lokalkendt guide, der kender byen og dens historie indgående.

Dette retreat er en mulighed for en saltvandsindsprøjtning til dit nervesystem og til din mindfulnesspraksis. Det er skabt for dig, der gerne vil invitere mere nærvær ind i dit liv og fordybe din mindfulness praksis. Måske har du brug for at stoppe op i dit liv, genfinde dig selv og dit nærvær, for at kunne navigere mere bæredygtigt i hverdagen.

Indkvartering

Vi skal bo oppe på et bjerg med en af de smukkeste udsigter i området omkring Pietralunga, i et gammelt kloster hos familien Martinelli, der er kendt for deres Bio Agriturissmo, La Cerqua og deres rustikke landhus La Balucca, hvor vi skal bo.

Alt hvad de serverer, stammer fra deres egen produktion og bliver lavet helt fra grunden af. Brødet er bagt af håndmalet mel fra deres egne marker, al kød og grøntsager er fra deres egen gård. Deres madlavning er berømmet med omtaler i både Michelin-guiden og Gambio Rossi.

​Vi kan love en helt særlig kulinarisk oplevelse, der inviterer til at blive mindful med hver en bid. Stedet er rustikt, autentisk og typisk italiensk. Langt fra væk fra masseturisme, stress og jag. Masser af uberørt natur og betagende udsigter, hvor du end kigger hen.

Tilmeldingsfrist: 4 uger før afrejse
Priser pr. person
Normal pris   
 
Enkeltværelse
11.000,00 kr.
 
Dobbeltværelse
9.500,00 kr.
 
 
 


Inkl. i prisen:

 • Overnatning i værelse med egetbad og toilet
 • Morgenmad, frokost og middag
 • Undervisning
 • Guided vandretur
 • Guided tur Pietralunga
 • Kaffe og the, frugt og snacks 


Ekskl. i prisen:

 • Flybillet t/r (ca. 1.500 kr. alt efter hvornår der bookes)
 • Transfer: 500 – 700 kr. for transfer, afhængig af antal deltagere.


Transport:
Når turen kan gennemføres får man nærmere besked om hvilke tidspunkter og routing det kan anbefales at tage. 

Vi skal flyve så vi er fremme i lufthaven Fiumicino (Rom) om formiddagen, så vi kan følges ad som gruppe til Pietralunga.

Minimum antal deltagere: 
Gennemførelse ved minimum 6 deltagere. 
Der gives besked, så snart det er muligt, dog senest 1,5 måned før afrejse.

Betaling:
Ved tilmelding indbetales kr. 3.500,00 kr. på konto reg. nr 3409 12786891.
Restbeløb betales senest to måneder før afrejse.

Afbestillingsbetingelser: 

Ved afmelding op til to mdr. måneder før rejsens start betales depositum minus 15 procent i administration tilbage. Mindre end to måneder før rejsens start, går depositummet tabt.
Mindful People er medlem af Rejsegarantifonden og har Reg. Nr. RGF3597

Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at  kontakte mig.

 TILMELDING: Mindfulness Retreat i Italiens grønne hjerte: Umbrien

Kontakt mig på bettina@vilmun.dk eller telefon 24254806
 • Ann Christina Strandby
  "Undervejs i MBSR-forløbet er jeg begyndt at forstå mig selv på en anden måde og har fået indsigt i hvordan jeg ubevidst gør mange ting som egentlig ikke gør noget godt for mig. Det er måder at tænke og handle på som egentlig belaster hele mit system. I dette MBSR forløb har jeg erfaret at jeg faktisk selv er i stand til at ændre på den måde jeg tænker og handler på. Mine tanker er nu mere positive. Mit stress-niveau er faldet. Helt konkret er min søvn blevet bedre, hvilket har en stor indflydelse på hvordan jeg fungerer om dagen. Jeg har også lært at trække vejret helt ned i maven, selvom det måske lyder en smule banalt. Vejrtrækningen giver ro både psykisk og fysisk. I forhold til min selvindsigt og selvomsorg har MBSR-forløbet været lidt af en øjenåbner. At forstå sig selv, mærke sig selv og være god ved sig selv er ikke noget der sker fra den ene dag til den anden. Det sker over tid og for mig har det været helt essentielt, at jeg har haft Bettina til at vise mig vejen og guide mig igennem. Bettina er først og fremmest sød, sympatisk, og meget forstående. Det giver tillid og tryghed til mig som deltager. Derudover har hun totalt styr på MBSR og mere til. Hun formidler indholdet på mange niveauer. Bettina har en indsigt og viden som rækker udover MBSR. Hun er så troværdig i det hun gør. Det er summen af det hele, der har gjort MBSR-forløbet til noget helt unikt."
  Ann Christina Strandby
  pædagog
 • Linda Højgaard Christiansen
  "Tusinde tak for et meget lærerigt og givende forløb. Der er gået et lys op for mig med mange ting. Stilhedsdagen var fantastisk. Bettina er en super dygtig og kompetent underviser"
  Linda Højgaard Christiansen
  kommunikationsmedarbejder
 • Line Næstrup Madsen
  "Tak for et fantastisk MBSR-forløb. Det er guld værd. Det er blevet en u-vending i mit liv. En måde at komme ud af hamsterhjulet på. Jeg har fået en værktøjskasse til alle livets situationer - den er stor og der er mange redskaber i. Bettina er en hjertevarm, kompetent og meget nærværende underviser og inspirator, som en er en god rollemodel at spejle sig i."
  Line Næstrup Madsen
  sygeplejerske og afdelingsleder
 • Lene Schrøder
  Jeg har generelt fået mere ro i kroppen. Mit tankemylder får ikke lov at accelerere, som det gjorde tidligere. Jeg er blevet i stand til at håndtere det og ved nu hvordan jeg kan hjælpe mig selv i de situationer.   Vigtigst af alt er, at jeg har lært at acceptere at jeg er mig. Det er rart. Jeg har været hård ved mig selv. Nu er jeg ikke så dømmende mere, hverken overfor mig selv eller andre. Jeg er opvokset med: Hvad tror du andre mennesker siger? Det har jeg endelig gjort op med.   Stilhedsdagen var fantastisk. Der skete et eller andet med mig. Et slip, som ikke kan forklares. Jeg mærkede en ligesom en stille eksplosion indeni. Der kom en masse tårer, som jeg ikke kan forklare. Men det lettede og jeg havde dejligt bagefter.   Jeg har kun roser til overs for forløbet og Bettina. Bettina er en meget kompetent og autentisk underviser. Hun lirer ikke bare noget af. Man kan mærke at hun ved hvad hun taler om. Hun er nærværende og reflekterer meget over hvad vi siger og giver den feedback, som vi har brug for at høre.   Jeg vil varmt anbefale forløbet. Prøv det, uanset hvor skeptisk du er. Det kan kun give dig noget
  Lene Schrøder
  Pensioneret bogholder (pårørende til dement ægtefælle)
 • Hans Christian Enevold

  ”Kursus har på alle måder været en rejse, vel at mærke en rejse i mit eget univers. Jeg har bl.a. lært at sætte mere pris på nuet, at være mere nærværende og bedre til at fokusere på det positive der er, selv i den værste krise.

  Indrømmet det er grænseoverskridende og mine fordomme var udfordret, så jeg stod flere gange i dilemmaet mellem fascination og lysten til at løbe skrigende bort. Men når man under forløbet mærker hvad kursus gør ved en, fysisk og mentalt, så må selv en gammel soldat overgive sig og erkende, at det Mindfulness det kan altså noget.

  Det hjælper naturligvis meget, at Bettina er autentisk og udstråler en oprigtig ærlighed i sin undervisning, hvilket gør at den naturlige skepsis må vige for accept.

  Så stor anbefaling og et ”prøv det selv” her fra.”

  Hans Christian Enevold
  pensioneret Brigadegeneral
 • Lars Pedersen
  "Jeg havde ingen forventninger, da jeg mødte op. Jeg troede, at jeg vidste en del om mindfulness, men blev ”blown away” over Bettina og kvaliteten af kurset - hun er super dygtig og kompetent."
  Lars Pedersen
  salgschef
 • Helle
  "Jeg har været totalt intellektstyret og det er aftaget, så jeg nu lever mere i harmoni med kroppen og følelserne."
  Helle
 • Hanne
  "….hvis du er klar til en indre rejse, klar til at gøre noget godt for dig selv og se på nogle af dine ubevidste mønstre og reaktioner, er dette forløb meget givende. Du finder ro inde i dig selv og omkring dig."
 • Tina
  "….du vil møde en hjertevarm kvinde, som for mig har gjort, at jeg kunne finde hvile og har gjort mig nysgerrig på at være i livet på en ny og udforskende måde. Tak!"
  Tina
 • Helle
  "Dit kursus har ændret min indstilling til "skal og bør" og guidet mit focus tilbage til mit centrum, hvorfra jeg træffer meget sundere beslutninger for mig selv. TAK du har været en velsignelse, og det har været livs forvandlende at møde dig."
  Helle
  ledende afdelingssygeplejerske
 • Helle Knudsen
  "Det er en lifesaver…jeg har fået ro på krop og sind. Jeg opdagede, at jeg ved at slippe kontrollen, faktisk fik mere kontrol over mit liv, men på en langt mere sund og hensigtsmæssig måde. Og jeg ved nu, at roen kun er to åndedrag væk."
  Helle Knudsen
  lærer
 • Hanne Wiese Loresen
  "Bettina har en god energi, super kommentarer undervejs. Fantastisk indfølingsevne. God stemme til meditationen. Jeg kan virkelig mærke at Bettina brænder for det og hun er god til at sige det vi hver især har brug for."
  Hanne Wiese Loresen
  yogalærer
 • Thomas Kyed
  "Bettina har en fantastisk evne og indlevelse, som er smittende og livsbekræftende. Hendes væsen, nærvær og meditative viden er en gave for alle, som har lyst på livet og forandringer af sindet. Det har været en kæmpe stor oplevelse og en fantastisk rejse, som jeg ikke ville have været foruden."
  Thomas Kyed
  selvstændig grafisk designer
 • Charlotte
  "1000 tak for et meget givende forløb, jeg er sikker på, at det vil bringe mig videre i den rigtige retning. . MBSR forløbet har givet mig mange gode værktøjer og anledning til mange refleksioner og derved et ændringsskift af hvordan jeg ser og opfatter livet generelt. Jeg har fået en større selvindsigt i denne proces. Jeg er blevet bedre til at mærke efter min krops signaler og agere ud fra det. Jeg er blevet meget mere bevidst om, at sige til og fra ud fra egne behov, ikke ud fra andres behov. Ikke lade mig styre, men lytte efter mig selv. Det vigtigste for mig i dette forløb har været: En forbedring af mit søvnmønster Mindre tankemylder Mere ro og selvindsigt At være bedre til at håndtere pressede situationer Forløbet giver utroligt meget selvindsigt og en vigtig læring i, hvordan krop og sind hører sammen. Og du lærer vigtigheden i, at mærke efter i dig selv og møde det der kommer på din vej med iagttagelse, i stedet for at fortrænge og skubbe væk. Bettina, du har været en super mild, rolig, ligetil, åben og ærlig person. Du har en fantastisk tilgang til livet og dygtig til at lære fra dig. Alle kan følge med på et basalt, men meget lærerigt plan uden nogen form for pres, hvor man kan være 100% sig selv. Tak for dig Bettina, du har været mig en god læremester i min proces🙏🌼"
  Charlotte